POLARDRAGET

Det stora målet för denna vintersessongen 2022/2023 var att träna för och genomföra POLARDRAGET och att få till ett första pris på DP100+ så Odin kunde få sitt polarhunds champonat innan han blir 10 år.

Vi har tränat så mycke vi har kunna med de förutsättningar vi har haft, tyvärr inte så mycket som jag önskar men gjort det bästa av det vi kunnat. Var väldigt osäker på om det skulle vara tillräckligt för att klara tiderna då jag viste det var några väldigt bra och snabba malamute mushers anmälda.

Att komma till start med alla 8 malamuter som var tänkta att gå känndes nervöst, men att stå där på startlinjen och vänta på nedräkningen var helt underbart. Första 9 km kändes dock ej så bra massa strul med alla möjliga saker och inget flyt alls, sakta men säkert försvan alla strulande saker och ett fint lugnt flyt började infinna sig. Som varade i princip till mål. Jag är väldigt stolt över mina hundar och mig själv de beslut jag tog längs vägen och hur enkelt vi klarade alla omkörningar, som alltid så ankrar jag och hjälper de spann som vill förbi, ser det som en självklarhet och det går så mycket smidigare och snabbare. Jag hade lite strul själv när jag skulle köra om då min tik i lead Mind, gärna vill hälsa och leka med alla hundar 🙈 men jag fick snällt fråga om jag kunde få hjälp att ta mig förbi de spann jag kom i kapp. Alla var väldigt hjälpsamma i spåret och vi hade en super bra och trevlig upplevelse vilket var väldigt nyttigt för mina tre unga hundar Lt, Star och Mind som för första gången gick en lite längre distans.

Vi tog oss i mål på tiden 09:42:29  (distans 104 km) vilket var 4:de bästa tiden, det var mycket snabbare än vad jag hade räknat med och vi klarade vårt mål ett 1:a pris på DP100+ och detta innebär också att tre av hundarna blev Polarhunds Champions Odin, Dino och Minni ✌️👏💪 riktigt bra gjort av hela mitt team Miles of Smile 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *